Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Летният дъжд от медали за учениците от СМГ продължава

На проведените през последния месец международни състезания учениците на СМГ защитиха името на гимназията си като отново имаха най-голям принос за цвета и количеството на спечелените за България медали.

Млaдeжĸa бaлĸaнcĸa олимпиaдa пo мaтeмaтиĸa зa yчeници дo 15.5 гoдини (24-29 юни 2015 г.) – 6 медала за България, от тях учениците от СМГ получиха четири: златен за Иван-Александър Мавров, сребърен за Борислав Антов и бронзови за Бopиc Бapбoв и Kиpил Бaнгaчeв.

Балканска олимпиада по информатика (28 юни - 3 юли 2015 г.) – 8 медала за България, от тях – златен за Христо Венев, сребърен за Даниел Атанасов и бронзови за Кристиян Цъклев, Иво Дилов и Виктор Терзиев.

Бронзови медали за България и СМГ от седмия Международен турнир на младите математици (5-12 юли 2015 г.) Отборът на СМГ беше съставен от Теофил Тодоров, Виктор Костов, Манол Джамбазов и Иван Стоянов.

Международна олимпиада по математика (4-16 юли 2015 г.) – 3 медала за България, от тях сребърен и бронзов медал, и две почетни грамоти за учениците от СМГ. Със сребро се окичи Виолета Найденова, бронз спечели Александър Чергански , а Деница Маркова и Александър Тенев получиха почетни грамоти. 

Международна олимпиада по биология (12-19 юли 2015 г.) – два бронзови медала за България. Единият от тях е на Цветослав Георгиев от СМГ.

Международна олимпиада по физика (3-13 юли 2015 г.) –5 медала за България, от тях бронзов медал за Христоско Чаушев. 

Седем медала за България от Международната олимпиада по математическа лингвистика (20-24 юли 2015 г.), 3 от тях от ученици на СМГ – Ралица Дарджонова и Тина Владимирова се окичиха със сребърни медали, а Здравко Иванов спечели бронзово отличие. 

Поздравления за състезателите и техните учители!

Вижте още снимки от състезанията

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org