Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

СМГ позлати върха в отборното класиране на Жаутиковската олимпиада

 

С 5 златни и 3 сребърни медали се връщат състезателите на СМГ от поредното си участие в Международната Жаутиковска олимпиада, която се проведе в Алмати, Казахстан. Отборът на СМГ е първи в отборното класиране, като малко не достигна на нашите ученици, за да грабнат и "Гранд при". Представянето на Христо Венев отново е златно - златен медал и първо място в категория "информатика". Другите златни медали са по математика:  Александър Чергански, Деница  Маркова, Виолета Найденова и по физика - Светлин Тотев. Сребърните медали са на Даниел Атанасов (математика), Никола Пулев (физика) и Иво Дилов (информатика). 

В олимпиадата участваха 54 отбора от 17 страни, сред които Русия, Румъния, Сърбия, Армения, Грузия, Беларус, Украйна, Индонезия. 

Участието в 12-та Жаутиковска олимпиада стана възможно благодарение на дарителите от Българска банка за развитие, Фондация "Помощ за благотворителността в България", както и на малките дарители на СМГ . Традиционно състезателите бяха подкрепени и от училищното настоятелство при Софийската математическа гимназия.    

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org