Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Бали, Индонезия, юли 2011 г.

Международно математическо състезание (IMC) – Бали (Индонезия), 22 юли 2011 г.

Indonesia International Mathematics Competition е международно математическо състезание за ученици от две възрастови групи - прогимназия и гимназия. Състезанието е изключително престижно - неофициално световно първенство за деца. Участват 66 отбора от малката възрастова група (до 13,5 г.) и 82 – от голямата възрастова група (14-17 г.) от общо 28 държави, сред които Китай, Русия, Тайван, Хонг Конг, Канада, САЩ, Мексико, Австралия, Южна Африка, Виетнам, Тайланд и др. 

На състезанието в Индонезия има три класирания - индивидуално, групово и отборно. 

Тази година отборът на СМГ в по-малката възрастова група (до 13,5 г.): Деница Маркова, Румен Василев, Александър Чергански и Светослав Славов, завоюва 3 златни и 1 сребърен медал и стана шампион не само в груповото и отборно класиране в своята група, но взе и Шампионската купа в генералното класиране, което е безспорен успех! Купата е само една и носителят се определя измежду всички отбори, като се сумират точките на всяко дете от индивидуалното състезание с точките на отбора от отборната надпревара. Купата е огромен успех, защото досега тя винаги е била печелена от Китай или друг азиатски отбор. За да се спечели тази купа, всяко едно дете от отбора трябва да е с шампионски резултат, а не само 1 или 2 от децата.

 

 

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org