Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Три сребърни медала от EGMO 2013 за момичетата от СМГ

Националният отбор на България спечели три сребърни и един бронзов медал и зае престижното четвърто място в отборното класиране във второто издание на европейската олимпиада по математика (EGMO) 2013г., която тази година се проведе в Люксембург. 

 

Гордост за СМГ е, че трите сребърни медала бяха извоювани от Велина Иванова, Павлена Ненова и Владимира Суванджиева с ръководител г-жа Ирина Шаркова. Трите момичета са ученички в 11-ти клас в СМГ. 

Европейската олимпиада за момичета се провежда за втори път. Целта на олимпиадата е да насърчава и подпомага развитието на момичетата в областта на математиката. Тази година в олимпиадата участваха 22 отбора от Европа и САЩ. Нашите момичета показаха класа като постигнаха 6-ти, 8-ми и 9-ти резултат от 87 участнички и това им донесе три сребърни медала.

Още информация за състезанието на https://www.facebook.com/Egmo2013

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org