Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Успехи на „Жаутиковската олимпиада“ в Казахстан

3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови  медала е равносметката от участието на отбора на СМГ в  Международната „Жаутиковска олимпиада“ по математика, информатика и физика, която се проведе от 12 до 18 януари в град Алмати, Казахстан. 

Успешното представяне на отбора на СМГ в Олимпиадата вече е традиция – и тази година състезателите на СМГ се класираха на второ място в отборното класиране, съревновавайки с 57 отбора от 17 държави.  

След като миналата година Петър Пенков  и  Нгуен Чи Зунг  се върнаха от Казахстан със сребърни медали, тази година подобряват резултата си със завоюваните златни медали по математика

Същата тенденция се наблюдава и при Христо Венев – миналата година ученикът печели сребро, но тази година носи златен медал по информатика.

Останалите носители на индивидуални отличия са:

Емилиян Рогачев – сребърен медал,  математика;

Велина Иванова – бронзов медал,  математика;

Иво Дилов – бронзов медал, информатика;

Христоско Чаушев – бронзов медал, физика.

Учителите, които споделят успеха на своите ученици, заради съвместната работа в дните на подготовката за състезанието са Ирина Шаркова, Елена Станчева, Стоян Бахчеванов, Илиан Илиев и Бойко Банчев.

Отборът на СМГ се завръща на 18 януари в 20.25ч на летище София с полет от Инстанбул. 

На страницата на турнира вече има и публикувани резултатите на медалистите. Забележително е, че по математика отборът на СМГ е с втори резултат, отстъпвайки единствено на училището към Московския университет и изпреварвайки представителите на такива сили в математиката като Индонезия, Сърбия, Румъния, Украйна.

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org