Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Отборът по математика на СМГ „Паисий Хилендарски“ е носител на Специалната награда за принос в информационните технологии за 2013 година

Президентът Росен Плевнелиев връчи на отбора по математика на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ Специалната награда на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за значим принос в областта информационните и комуникационните технологии. На проведеното в края на 2013 г. математическо състезание в Индонезия отборът се завърна с два златни, два сребърни и два бронзови медала.

Представителите на ИТ-сектора приветстваха предложението на президента за произвеждане на референдум, един от въпросите на които да бъде „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“. Според Росен Плевнелиев, референдум с такъв въпрос ще бъде проява на отговорно отношение към българите, които „пътуват, рискуват и успяват по целия свят“. Те биха получили възможност да упражнят правото си на глас от всяка точка на планетата.

„Имаме възможност и можем да го направим заедно с изборите за членове на Европейския парламент през месец май. Ако Народното събрание подкрепи този референдум и ако българските граждани кажат решителната си дума, ние можем да имаме ускорено въвеждане на най-важната част от електронното правителство – да гласуваме от всяка точка на планетата. Защото е крайно време България да покаже отношение към своите граждани и към своя талант“, заяви президентът Росен Плевнелиев пред участниците в церемонията. 

Държавният глава окуражи централната и местните администрации да предоставят повече електронни услуги за гражданите и отново апелира за ускорено въвеждане на електронното правителство. Росен Плевнелиев даде пример с електронната здравна карта и с електронната рецепта, които, по неговите думи, ще спестят милиарди на данъкоплатците и значително ще подобрят качеството на предоставяните на гражданите здравни услуги у нас и в чужбина. 

България бързо възстановява изгубените си позиции като регионален център в областта на информационните и комуникационните технологии. „Това е амбиция, от която няма да се откажем и българската иновационна екосистема вече функционира, като фирми от региона вече я използват успешно“, подчерта Росен Плевнелиев. „Когато казваме, че имаме демографски проблем и младите хора напускат страната ни, трябва да си даваме сметка, че решението са иновациите и индустриите с висока добавена стойност. Те повишават нивото на доходите и дават възможност на младите хора да останат в България“, каза още президентът.

За втора поредна година церемонията за връчването на призовете на БАИТ се проведе под егидата на държавния глава.

Източник: http://www.president.bg/

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org