Content

Кампания 2016 г.

СМГ и Училищното настоятелството набират средства за пътуванията на отборите по математика за участия в престижни международни състезания

 


Подкрепете Софийска математическа гимназия!

Да подкрепим златните деца на България

Един златен и три сребърни медала за нашите момичета от EGMO 2014

Дванадесетокласничката Велина Иванова от СМГ спечели златен медал на 3-тата Европейска олимпиада по математика за момичета EGMO 2014.

 

Павлена Ненова /12 клас/, Деница Маркова /10 клас/ и Виолета Найденова /9 клас/  добавиха към успеха на отбора своите сребърни медали. С отличните си резултати нашите момичета се нареждат сред първите 20 момичета-математици на Европа, САЩ, Индонезия, Япония, Иран, Мексико и Саудитска Арабия. И четирите момичета са възпитанички на СМГ, като техни преподаватели са Ирина Шаркова и Линка Минчева.

Българският отбор заема трето място в европейското класиране и четвърто място в класирането на всички 28 държави, които са участвали със свои състезателки в Олимпиадата.

Средният резултат на участничките в EGMO 2014 е под 10 точки. За своите решения Велина Иванова е получила 24 точки, Виолета Найденова – 21 точки, а Павлена Ненова и Деница Маркова – по 19 точки. Ръководители на българския отбор са Ирина Шаркова и Емил Колев.

EGMO 2014 е ново състезание по математика. За първи път Олимпиадата се проведе през 2012 година, но бързо набира скорост и тази година в него участваха над 110 момичета със сериозни интереси в областта на математиката от 22 европейски страни и от 6 гостуващи държави – Индонезия, Иран, Мексико, Япония, Саудитска Арабия и САЩ.

 

Кампания 2017 г.Дарете и станете част от успеха на златните деца на България! 

 

Дарение за състезание:
Сума (лв.):
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки.

За да получите документ, който удостоверява дарението пред данъчните служби, моля изпратете контакти и данни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Контакти

Адрес: ул. "Искър" No 61
София 1000
e-mail: info@smgstars.org